Sommerferie i Byåsen

Det er drøye fem måneder siden nettsiden var oppe og gikk, og snart  tre måneder siden vårsesongen ble sparket i gang for kvinnene i Byåsen KF. Det har som forventet variert i prestasjon og resultat for alle tre lagene.

 

Nå er nettsiden forhåpentlig vis på plass igjen og skal holde seg stabil ut over høsten.

 

Vårsesongen har blant annet bydd på to spennende lokaloppgjør mot Kil/Hemne. Det nyopprykkede laget fra Kyrksæterøra har av de flest blitt dømt nord og ned i årets 1. divisjon. Vi hadde gleden av å ta i mot dem til årest første hjemmekamp på Byåsen Arena. Det endte med en komfortabel 4-0 seier og vi inntok tabelltoppen. En drøy måned senere tok vi turen vestover for 2. runde i cupen mot de grønn og hvitstripede. Hjemmelaget som nettopp hadde slått serieleder Lyn viste at de hadde lært mye den første måneden i 1.divisjon og tatt flere steg allerede. Etter to tøffe ekstraomganger klarte vi å dra i land en 3-2 seier og avanserte til 3. runde. 

 

1. Divisjon

Vi åpnet sesongen med borteseier over Urædd. Et lag som har vist seg som et av de sterkeste ut over våren. Deretter fulgte 3 poengere mot Kil/hemne og Amazon før Øvrevoll Hosle scorte 3 minutter på overtid og sørget for vårt første poengtap. Helgen etter gikk vi på vårt første tap etter at Lyn ble for sterke for oss i Oslo.

Jentene ristet det av seg og når Fart, som var tippet i toppen, gjestet Trondheim ble de sendt hjem med hele 7 baklengsmål og kun et den riktig veien. Deretter var det Kongsvinger som fikk oppleve et gjestende målsugent lag. I de dype skoger våknet vi i 2. omgang og sørget for hele 5-1.

Så kom en heller laber periode. Først viste Åsane seg for sterke og vi gikk på et nytt 0-1 tap. Helga etter gikk turen på nytt til Oslo og nå var det jojo-laget Grei vi gjestet. I hovedstaden ble det ikke mye greit for våre damer og det endte med et fortjent 3-1 tap. Heller ikke mot Bossekop en uke senere ble det full pott. 1 minutt på overtid gikk laget fra Alta opp i ledelsen, men kaptein Aaen gikk foran og sørget for utligning to minutter senere.

Siste kamp denne vårsesongen var borte mot Fløya, et ung lag som vi slet hardt mot forrige sesong. I serien ble det to tap og vårt J19 lag røk ut av NM mot den samme gjengen. Denne gangen var vi mer på og bedre til å sette sjansene våre. Dermed fikk vi endelig en ny seier og 3. poeng etter 3-1 i Tromsø.


Status etter halvspilt serie er 3. plass med 20 poeng, 32 scorede mål og 17 innslupne. Sammen med Urædd er vi per nå det mest scorende laget i divisjonen. Samtidig er vi det "topplaget" som har sluppet inn flest. 

Vår spiss Adserø ligger øverst på toppscorerlisten med 11 mål sammen med Urædds Melissa Vik. Vi er ellers det laget med flest forskjellige målscorere (11!!).


NM

I første runde gjestet vi Nidelv på Tempe. Vi vant komfertabelt 4-0. I 2. runde tok vi som tidligere nevnt turen til Kyrksæterøra. Etter 2-2 med full tid ble det ekstraomganger. Helt i starten av den andre ekstraomgangen sørget Adserø for 3-2 ledelse etter frispark. Dette holdt seg omgangen ut. I 3. runde tok i vi mot topplaget Stabæk. Kampplanen var enkelt og greit; lavt og aggresivt press. Dette funket i 70 minutter! Stabæk gikk da opp i ledelsen etter et innlegg som trillet gjennom hele feltet og som Ludvigsen fikk stå helt alene og ekspiderte i mål. Fire minutter før full tid sørget en god gammel keepertabbe for å drepe spenningen, og på overtid satte Aaen ballen i eget nett og sørget for 3-0 seier til Stabæk. Dermed var cupeventyret over for i år, men vi kom i det minste en runde lengre enn året før :)

 

 2. Divisjon

I andre divisjon stiller vi lag bestående av spillere de to seniorgruppene. De som ikke har startet i 1. divisjon og et godt knippe spillere fra 3. divisjonslaget. Det er med andre ord et lag som ikke trener sammen og så kan bestå av svært forskjellige spillere fra kamp til kamp. Prinsippene er like vel de samme og laget har til tider prestert særs godt uten optimal uttelling.

Vi startet borte mot Nidelv. I denne kampen var det så vidt Nidelv var på vår banehalvdel. Likevel stod det bare 3-0 i Byåsens favør når dommeren blåste av. En blanding av inneffektivitet og rot på siste tredel må ta skylden for at det ikke ble flere mål. Likevel en god start på årets sesong.

Hjemme mot Volda satt det litt bedre og det ble storseier med 6-0. Så kom første tapet. Uten keeper, med kun to fra 1. divisjonsgruppen og en trener som spiller på dommeren kort ble dette før tøft borte mot Sunndal og vi måtte se oss slått med hele 4-0. Hjemme mot Ørn klarte vi derimot å kjempe oss til et nytt poeng før det ble ny bortekamp med stygge sifre. Mot Fortuna stilte vi igjen uten keeper og gikk på en 5-1 smell.

Helga etter gikk turen til Tynset. Igjen måtte sportye utespillere ta på seg keeperhanskene, men denne gangen satt spillet og Tynset ble til tider statister på den flotte gressmatta. 4-0 seier og 3. nye poeng. Inn mot ferie har det så blitt en seier over Herd, uavgjort mot Orkanger og et tap mot Molde.

Etter halvspilt sesong ligger laget på en 5. plass med 14 poeng, 20 scorede mål mot 15 innslupne.

 

Mari Borgen ligger på en tredjeplass på toppscorerlista med 7 nettkjenninger så langt. 


3. Divisjon

I fjor stilte juniorlaget i 4. divisjon og kjempet mot Gimse for opprykk. Jentene i rødt var best når det gjalt og sikret dermed plassen i årets 3. Divisjon. Gimse ble etterhvert tilbudt plass de også og når sesongen skulle sparkes i gang i Byåsen Arena var det nettopp Gimse som stod på motsatt banehalvdel. Oppgjøret endte med 2-0 seier.

Ungjentene i 3.divisjon viste seg svært sterke i begynnelsen av sesongen. Etter seieren mot Gimse fulgte de opp med seier mot Orkla, Nardo, Kil/Hemne 2 og Tolga-Vingelen/Os/Nansen. Storseieren over Nardo ble etterhvert strøket da det viste seg at vi hadde brutt en regel vi ikke var klar over (ny i 2017). En spiller som hadde kommet inn på i 1.divisjon spilte mot Nardo. Dette var altså et regelbrudd og både mål og poeng ble trukket tilbake.

I de påfølgende kampene endte det uavgjort mot både Tangmoen (enormt sjansesløseri), NTNUI og Verdal. Ungjentene var nære ved å gå ubeseiret gjennom vårsesongen, men i siste kamp mot Sokna raknet det og vi ble sendt hjem med et 2-0 tap.

Summen er en 4. plass med 15 poeng, 14 scorede mål og 7 innslupne. 

Marianne Buhaug er oppført som lagets toppscorer med 3 mål. Det som imponerer mest er derimot antall målscorere. 14 forskjellige målscorere i vår (Det kan se ut som målscorerne mot Nardokampen ikke er fjernet, så helt korrekt er ikke dette tallet)

 

Gråkallen
Mekonomen
Nor-Contact
Adidas
Heimdal Bolig
3T Treningssenter
Coop Extra Ugla
TrndelagKraft