Høstjakta er godt i gang

Høstens poengjakt i 1.divisjon er godt i gang. Vi står med 6 poeng på 9 kamper og henger fortsatt med i toppen.

BKF - KIL

Vi startet jakta på hjemmebane hvor vi tok i mot bunnlaget Kongsvinger. Hedmarkslaget har gjort det overraskende svakt i vår. De har i utgangspunktet en solid stall, mye kvalitet og rutine. Men det har vært mye stang ut og et-måls tap.

Vi satte trykke på gjestene fra start, og etter bare 7 minutter fikk vi uttelling. Etter corner får Ramstad avsluttet fra skrått hold. Ballen skrur hun opp i motsatt hjørne og sørger for en pangstart på høsten.

Vi øker til 2-0 etter noe som må sies å være en praktangrep. Vi ruller frem og tilbake bak før vi spiller oss fri på høyre side. Engdal har tatt turen opp fra sin backposisjon og kommer seg til innlegg. Foran mål finner hun Sletta som stanger baller kontant i nettet.

Vi forsetter å trykke Kongsvinger bakover og kommer til flere ok sjanser. Sletta er blant annet ikke langt unna å bli tomålscorer.

Drøye 10 minutter ut i andre omgang er det derimot Ramstad som setter sin andre for dagen. Vi bryter et Kongsvingerangrep på egen banehalvdel og får spilt og raskt fri fremover. Ballen ender hos Ramstad som forserer noen meter før hun fra 20 meter løfter ballen i en fin bue over keeper og i mål.

Kampen ender 3-0 og Kongsvingers kamp for å berge plassen er ikke blitt mindre tøff etter Trondheimsturen.
---------------------------------------------------------

Fart - BKF

Vertene satt fart fra første spark på ballen og kun minutter ut i kampen har de vært nær ledelse etter en avslutning i tverra. Mot spillets gang er det derimot vi som går opp i ledelsen. Ramstad slipper ballen pent mellom stopp og back til Enlid på løp. Keeper kom ut mens klarer i holde ballen i fast grep. Enlid er våken og kan enkelt sende ballen inn i det åpne målet.

Vi tror og håper BKF nå har våknet og at kampen skal jevne seg mer ut, men der ta vi feil. Hjemmelaget fortsetter å presse. De spiller med større ro, har bedre bevegelse og mer aggressive i alt de gjør. Det er derfor på ingen måte ufortjent når de utligner på corner en drøy halvtime ut i kampen. Resultatet står seg til pause.

Den andre omgangen starter på verst tenkelig måte. Det kan virke som vi ikke er kommet ut av garderoben ennå når Fart går rett i angrep fra avspark. Vi henger ikke med og klarer ikke å hindre at hjemmelaget tar ledelsen. Vi prøver å ta tak i kampen men det virker ikke som energien er der. Vi henger etter, taper duellene og gjør dårlige valg. Vi prøver å flytte frem folk, men det resulterer i kontring andre veg og Fart går opp i 3-1.

Når dommeren sier at nok er nok står det fortsatt 3-1. Det kunne fort sett mye styggere ut for Fart kan ikke sies å ha vært effektive foran mål.

---------------------------------------------------------

BKF - Grei KE

Kjerring skulle reises igjen hjemme mot Grei. På en av de finere sommerdagene vi har hatt i år kom laget fra Groruddalen på besøk. Et lag som er forsterket etter fjorårssesongen og som vi tapte for i Oslo i vår.

Den første omgangen er relativt jevn sjansemessig. Vi har nok litt mer spill og ballbesittelse, men Grei er raske til å løfte ballen i bakrom når anledningen byr seg. Ved to anledninger får tidligere Kolbotn og Vålerenga spiller Camilla Ose komme igjennom, men hun får ikke presset skuddene under tverra og vi slipper med skrekken. Fremover i banen er spesielt Vikan i ny posisjon på venstrekanten en stadig trussel. Hun kommer til flere skudd, men får ikke overlistet Greis habile sisteskanse. 

Etter drøye halvtimen spilt blir bortelagets Amanda Jolin liggende etter en duell. Hun bæres av banen og Grei må gjøre sitt første bytte. I starten av andre omgang blir det en lengre stopp i kampen når ambulansen må inn å hente den uheldige Greispilleren. Vi håper alt går bra med Jolin og ønsker henne god bedring!

I første omgangs siste spilleminutt er Ramstad høyt i banen og presser en forsvarer som spiller tilbake til keeper. Tilbakespillet blir alt for svakt og Ramstad får pirket ballen forbi keeper til 1-0 ledelse.

I den andre omgangen tar vi mer over og er det beste laget. Vi har fått justert bakrekka så Grei slipper ikke til like enkelt som i den første omgangen. Det skal like vel gå 25 minutter før vi får 2-0 målet. Grei klarerer og Aaen får presset seg foran spissen og mer eller mindre klarerer tilbake Ballen faller ned mellom forsvar og keeper. Der kommer Ramstad og hun venter til det rette sekund før hun på halv volley dundrer ballen i mål.

von Düring og Haagenstad Vik er kommet innpå i den andre omgangen og det er de som står bak et vakkert 3-0 mål. Først er det Ramstad som vender opp på venstresiden og får vridd inn til Von Düring sentralt i banen. Ungjenta tar med seg ballen fremover og slipper den perfekt mellom stopper og back til Vik på løp. Vik kommer skrått inn mot keeper og klemmer til. 

Få minutter før full tid glipper offsidelinja vår og Ose får igjen kommer alene igjennom. Denne gangen gjør hun ingen feil og triller ballen langs bakken forbi Skogli.

Minuttet senere sørger den siste innbytteren Borgen for ny tre-måls ledelse sammen med Vik. Vik blir spilt opp på høyrekanten hvor du herjer med den stakkars Greibacken. Hun kommer seg rundt og ned til dølinja før hun legger inn foran mål. Der kommer Borgen og ekspederer ballen enkelt i mål.

 

Gråkallen
Mekonomen
Nor-Contact
Adidas
Heimdal Bolig
3T Treningssenter
Coop Extra Ugla
TrndelagKraft