Sammen er de «best i byen»

13.april er det seriepremiere på Byåsen Arena. Herrelaget spiller mot Brattvåg kl. 11,30, mens kvinnelaget tar imot Hønefoss kl. 14.00. Det blir gratis adgang i anledning seriestarten, og underholdning både på og av banen. Møt opp og støtt våre to flotte lag!
Slik ser det ut når Byåsen Toppfotball og Byåsen Kvinnefotball slår seg sammen for et felles lagbilde.


Det er ikke tilfeldig at spillerne står sammen. Når 2019-sesongen starter er det nemlig med et spennende sportslig utgangspunkt for Byåsen Fotball sine seniorsatsinger: Ingen andre klubber i Trøndelag skal spille toppfotball med både kvinnelag og herrelag: PostNord-ligaen for herrelaget, og 1.divisjon for Byåsen Kvinnefotball.

Andre steder i Norge har lag som LSK og Stabæk etablert elitesatsinger for begge kjønn, men enn så lenge er det altså sammenlagt Byåsen som har to seniorlag så høyt oppe samtidig i Trøndelag.
- Byåsen er best i byen om man ser herrefotball og kvinnefotball til sammen. Mange klubber satser, men vi har godt etablerte toppfotball-miljø, med tradisjoner og spennende fremtidsmuligheter, sier Ole Jørgen Skjervø, hovedtrener for kvinnelaget.

Selv om herrelaget var en tur nedom 3.divisjon i 2018, så har både kvinnelaget og herrelaget i Byåsen over tid klart å holde solide sportslige posisjoner, tross begrensede ressurser og ligaer med stadig færre og bedre lag. Så sent som i 2018 var kvinnelaget helt oppe i toppen av sin liga. Begge lagene er over mange år organisert som egne allianseklubber under Byåsen IL, og begge må skaffe alle pengene til drift selv. Det er ikke slik som i en del andre klubber, at breddeavdelingen skaffer penger til seniorspillerne. Dette er gjort for å skjerme økonomien i breddefotballen, der de yngste spillerne befinner seg. Derfor er det et sterkt fokus i seniorfotballen på å kunne utvikle flere egne seniorspillere, så man både kan holde kostnadene nede og styrke forholdet til den bydelen klubbene sogner til.

- Vi ser jo at det går spillere fra oss til klubber høyere opp i systemet, både på herre- og kvinnesiden. Vårt sportslige opplegg er åpenbart godt egnet for spillerutvikling, sier Erik Selnæs, hovedtrener for herrelaget.

De siste årene har samarbeidet mellom kvinnefotball og herrefotball i Byåsen, blitt ytterligere forsterket. De to avdelingene har blant annet trenerforum sammen, klubbene samarbeider om et eget fotballakademi, og de samarbeider om økonomi, dugnader og sponsing, samt driver generelt mye erfaringsutveksling og praktisk arbeid på felles grunn. Det er ikke akkurat enkelt å drive toppfotball på dugnadsbasis, så enda mer samarbeid i fremtida, vil bli viktig. 
- Internasjonalt og i Norge, ser man oftere og oftere på felles utvikling av herre- og kvinnefotballen. Det er noe vi ser positivt på. Vi har mye å lære av hverandre, og det er mye vi kan gjøre bedre sammen enn hver for oss - både på og utenfor banen, sier Ole Jørgen Skjervø.

Begge lagene har som ambisjon å drive edruelig og sunt økonomisk, samtidig som de har klare sportslige ambisjoner om å lykkes best mulig i sine respektive serier. Og de ønsker å stå frem med en positiv sportslig filosofi.
- Klubbene våre deltar i tøffe ligaer, og vi må selvsagt være smarte. Men Byåsen må tørre å tro på egne ferdigheter og spille vårt eget spill. Uten det kommer vi ikke til å utvikle oss som klubb eller spillemessig, mener Selnæs.


13.april er det seriepremiere på Byåsen Arena. Herrelaget spiller mot Brattvåg kl. 11,30, mens kvinnelaget tar imot Hønefoss kl. 14.00. Det blir gratis adgang i anledning seriestarten, og underholdning både på og av banen. Møt opp og støtt våre to flotte lag!

#bedresammen #byåsenkvinnefotball #byåsentoppfotball #vestsida#byåsenfotball

Gråkallen
Mekonomen
Nor-Contact
Adidas
Heimdal Bolig
3T Treningssenter
Coop Extra Ugla
TrndelagKraft